Marinert asparges i godt følge

I denne retten er det viktig at hver del får komme fram med sin smak. Marinadene skal framheve smaken og ikke overdøve den. Nytes bit for bit! Også viktig å anrette det hele fint, for vi spiser like mye med øynene : )

Marinade til champingon

Bland 1/2 dl kefir med Tamari, basilikum, salt og pepper. Smaken skal være lett saltet, men mild. Skjær champingon i skiver, hell marinaden over og rør rundt så alt blir dekket av marinaden.

Marinade til asparges

Bland 1/2 dl kefir med salt, pepper, sesamfrø og et presset hvitløksfedd. Aspargesstilkene deles i tre biter og legges i en skål. Hell marinaden/dressingen over og bland forsiktig rundt så alle dekkes.

Salat og pynt

Lag salat av det grønne og hell olje over. Skjær tomatene i båter. Anrettes ved å legge salat, champinong og asparges hver for seg. Legg tomatbtene i rekke mellom dette. Sett 3 ss rømme i ene hjørne av salaten på hver tallerken. Dryss tilslutt spirer over champinongen til pynt.