Vegaburgere med brød

Legg grønne tørkede erter og mandlene i bløt natten over. Kok ertene i 10 min og la den avkjøles. Ha erter, melk, krydder og eggeplommer i blender og kjør dette til en jevn masse. Hell massen over i en bakebolle. Tilsett havregryn og mel. Rasp eplet og mandler og bland inn sammen med olivenolje. Til slutt blandes stivpiskede eggehviter forsiktig inn i massen. La det stå i 10 min så havregrynene får svelle. Stekes til burgere i stekepanne med kaldpresset rapsolje eller olivenolje.

Dressing

Bland tomatpure og krydder i yoghurten. Finhakk eller press hviløken og ha den i. Settes kaldt til servering.

Burgerbrød

Smelt smøret og ha i melk. Noe av melken kan evt erstattes med vann. La det bli lunkent. Ha i sammenpisket egg. Rør så inn mel, gjær, sukker og salt. Eltes til deigen slipper bollen. Del deigen i 16-20 emner og trill til dem ut. Settes på bakebrett med bakepapir og klemmes flate. sett så til heving.

Pensle med egg og strø sesamfrø på før de settes midt i ovnen i ca 15 min på 200-220 grader.