Gratinerte søtpoteter med tomatbønnesaus

Har her prøvd ut å fløtegratinere søtpotet, og synes det ble bra. Det blir selvfølgelig en annen og søtere smak en vanlige gratinerte poteter. Det kan være lurt å være litt raus med saltet, men selvfølgelig ikke få for mye heller. Tenker det kan lages forskjellige tilbehør til søtpotetene. Denne varianten ble til litt ut fra hva som var i skuffer og skap den dagen.

Vask søtpoteten godt og snitt den så i tynne skiver. Jeg bruker en grønnsakskutter som gjør det fort og greit. Legg dem så i en ildfastform og hell litt olivenolje over. Krydre med salt, pepper og hvitløkspulver og hell fløten over. Høvle til slutt hvitost og legg et lag over potetene. Settes i ovnen på 200 grader i ca 25 min.

Mens dette står i ovnen lager du tomatbønnesausen. Ha tomater, hvitløk, potetmel, krydder og urter i en hurtigmikser og kjør dette til en jevn saus. Denne helles så i en gryte sammen med boksen med tomatbønner. Kok opp og la småkoke i 5-10 min.

Skjær brokkoli i litt gode biter og paprikaen i terninger på vel 1×1 cm. Følg med på når det nærmer seg at søtpotetene er ferdig. Brokkoli og paprika skal bare koke med i sausen i 2-3 min.

Legg spinaten langs kantene i et fat og hell tomatbønnesausen oppi. Serveres straks sammen med de gratinerte søtpotetene.