Grønn ovnsbakt potetstappe med squash

Spennende med ny farge på potetstappen! Fargen kommer fra spinat som gir rikelig med naturlig farge. Jeg har ikke sett denne varianten før, men resultatet av dagens forsøk frister til gjentakelse.

Begynn med å ha egg og spinat, basilikum, hvitløk og krydder i en bolle og kjør med stavmikser til alt er finhakket. Del de kokte potetene i mindre biter og ha dem oppi blandingen og kjør dem raskt med stavmikseren til stappe. Tar du for mye blir den veldig finmost… Bruk evt en potetmoser. Smør en rund ildfast form og ha stappen oppi.

Lag dressing/marinade av olivenolje, vann og krydder i en middels stor skål. Skjær squash i tynne skiver og legg noen av gangen i skålen og rør dem litt rundt så de får olje og krydder på begge sider av skivene. Dander dem så i sirkel langs kanten oppå stappen. Stikk dem  på skrå litt nedi. Fortsett på samme måten med resten av squashskivene til du er kommet helt rundt. Spe evt på med noen flere skiver for å fullføre runden. Sett så formen i ovnen på 200 grader i 10-15 min.

Imens stappen står i ovnen deler du champinjongne først i to og så halvdelene i skiver. Stek dem i smør til de er møre og krydre med å helle over Tamari. Soppen legges så i midten oppå stappen.

Lag en grønn salat  og hell over resten av dressingen/marinaden.

Ønsker deg en hyggelig grønn middag!