Frøkjeks

Disse kjeksene ble til da jeg hadde lyst på litt sunn kosemat, – uten det usunne palmefettet. Sunnt+godt = frøkjeks :)  Smør på det sunne sjokoladepålegget her på siden og du har en deilig energibar!

Havregrynene males til mel i hurtigmikseren. Ha i bakepulver, bakepulver og hvetemel og kutt romtemperert smør i biter som has oppi. Bruk miksmaster til å blande smør og mel til det er finsmuldret. Ha så i egg og honning og miks dette inn.

Solsikkefrø, linfrø og rosiner kvernes sammen i hurtigmikseren. Dette sammen med hele sesamfrø smuldres så inn i smørblandingen med fingrene. Elt sammen til en deig. Del deigen i 3 deler og rull disse ut til jevne pølser. Diameteren på pølsen angir størrelsen på kjeksene. Sett rullene i kjøleskap i 1 time.

Sett ovnen på 180 grader.  De avkjølte rullene skjøres i skiver på litt over 1/2 cm som så kan legges på bakeplate med bakepapir. Pensle med egg og stekes så i ca 15 min.

Klar for sunn kos!!