God Morgen Smoothie : )

Dette er en super start på dagen. Den er frisk i smak og gir deg energi til dagens gjøremål. Du får i deg både vitaminer og mineraler og starter dagen med et jevnt blodsukkernivå. Det gjør det lettere å styre unna søte fristelser utover dagen…

Når du skal begynne med God Morgen Smoothie som frokost kan det være lurt å ha større andel av frukt enn grønnsaker i smoothien. Etter hvert kan du øke andelen med grønnsaker og minke på frukten som ofte inneholder mer sukker. Sukkersuget vil minke og du vil venne deg mer til grønnsakssmaken. Målet er å ha hovedvekt av grønnsaker og mest mulig av det grønne.

Her er det nærmest fritt fram og smak og behag. Det er ikke noe som er feil, eller noe du må ha med. Prøv deg fram og ikke vær redd for å teste ut nye kombinasjoner.

For voksne er det passelig med en porsjon på ca 3-4 dl ferdig Smothie. Hell det i en dyp tallerken, ha på 2-3 ss naturell youghurt eller kefir og drysse oppå med Frøstrø (se egen oppskrift på siden).

Har du dårlig tid om morgenen kan du enten lage den ferdig om kvelden eller hakke opp alt og ha i en boks med lokk, så er det bare å helle alt i blenderen neste dag, og vips ferdig frokost.  God Morgen!!

Lager du litt ekstra smoothie om morgenen kan du fint bruke den som nistemat også. Ha den i en tett(!) plastboks, ta med skje og nistematen er i boks. Den bør ikke stå for lenge før du spiser den, og ikke i sol og for varmt…

Her er noen enkle tips;

  • Bruk en kraftig og god blender
  • Ha i noe vann eller juice av et eller annet slag, for å få  litt væske. Det gjør Smoothien saftigere og maskinen jobber lettere.
  • Sett klar blenderen kvelden før med vann og ha i linfrø og mandler så de får ligge i bløt natten over.
  • Banan og avokado gir en litt kremet god konsistens på Smoothien.
  • Litt sitron frisker opp smaken og er basedannende.

Supertips!   Jeg pleier også å ha Argi+ og Ultra Shake både for ekstra tilskudd av vitaminer, antoksidanter og protein mm, og det gir god smak. Drikk et lite glass Aloe Vera Juice morgen og kveld!! Den gir ekstra med næring og øker opptaket av næringsstoffer fra alt det andre du spiser.

”Jeg nyter av livet, og har tenkt å gjøre det så lenge som mulig. Derfor drikker jeg AloeVera hver dag. Akkurat som med andre ting trengs det service og vedlikehold her også”      Ronny Kvist, Idrettsfysiolog

Lykke til med en sunn hverdag!