Gratinerte vegaburgere med rotmos

Oppskriften på burgerne finner du annet sted på denne siden. Beregn 3-4 burgere pr.peron alt etter hvor store du har laget dem.

Burgerne legges i langpanne eller på ildfast fat. Lag tomatsausen ved å ha alle ingrediensene i en hurtigmikser. Smør et lag tomatsaus på burgerne og legg på en tomatskive. Gi dem et dryss oregano og så et lag ost på toppen.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca 15 min.

Skjær grønnsakene i biter og kok dem såvidt møre i vann. Behold litt av kokevannet og tilsett litt melk. Ikke ha for mye veske i begynnelsen, tilsett heller mer hvis mosen blir for tykk. Mos så grønnsakene med en potetmoser eller med stavmikseren. Med potetmoser får du en grovere mos, mens stavmikseren gir en veldig finhakket mos som kan virke litt mer klebrig… Men begge deler smaker godt.

Del brokkoli i buketter som varmes/stekes i wokpanne. Her er det også fritt for å legge til flere grønnsaker etter ønske.