Havrekjeks

Synes det er koselig med litt kjeks til teen når en skal ha en liten pause i hverdagen. Men det er ikke lett å finne kjeks i butikken uten palmefett og mye annet som ikke er bra. Så da er det bare å sette igang og bestemme ingredienslisten selv.

Ta ut smøret i god tid så det får romtemperatur. Visp det mykt og rør så inn eggene.

Mandler og rosiner finmales med hurtigmikser. Bland det med alle de andre tørre ingrediensene og ha det i egg-og-smør-røren. Bruk en slikkepott eller skje å røre det sammen med, det kan bli for tungt for miksmasteren.

Sett ovnen på 180 grader. Bruk to teskjeer til å forme kuler med som settes på bakepapir. 2 brett med 20 kuler på hvert. Trykk så kulene flate og runde. jeg hadde et krus med vann som jeg fuktet fingrene litt i så det ikke ble for klissete. Til slutt tok jeg et glass, dyppet det i vannet og kjørte det litt rundt hver kjeks så de ble runde og fine.

Stekes på 180 grader i 12-15 min til de er pent gyldne.