Glutenfrie scones

Dette er smakfulle, saftige og næringsrike scones som er raske å lage. Jeg pleier å fryse dem og så ta opp det jeg trenger hver dag så de alltid er ferske og gode.

Kulturmelk sammen med natron og litt søtt gjør at baksten hever seg. Hovedingrediensene er ellers basert på glutenfritt mel som boghvete og havre. Velg glutenfrie havregryn, da vanlige havregryn kan inneholde spor av gluten, hvis du må ha det totalt glutenfritt. Vil du vite mer om helsegevinsten av havre anbefaler jeg å lese her https://www.beritnordstrand.no/havre-kan/

Jeg setter gjerne frøene i bløt i kulturmelken noen timer så spireprosessen starter og flere næringsstoffer frigis. La gjerne bakebollen stå natten over i kjøleskap. Tilsett så natron og honning/sirup, rør rundt og la det stå 10-15 min og svelle.

Imens kan du sette stekeovnen på 200 grader, finne fram bakeplate med bakepapir og gjøre klar alt det tørre. Så er det bare å helle alt det tørre opp i væsken og røre litt med en sleiv og du har ferdig deig. Den helles på bakepapiret og glattes jevnt ut med en slikkepott.

La den stå i 15 min så havregrynene rekker å svelle litt før du starter stekingen. Stekes på 200 grader i ca 30 min. Skjær opp i stykker, 5×4. Snu bakepapiret med sconesene over på rist, fjern papiret og la dem dampe av og avkjøles med et håndkle over.