Gulrotkake med mandler

Gulrotkake synes jeg ofte blir for søt og mektig. Jeg fant en oppskrift på en suksessterte på bloggen til Linda Stuhaug. Anbefaler å sjekke bloggen hennes :) Noen små endringer på den oppskriften og så fikk jeg en gulrotkake etter min smak.

Start med å male mandler og grovhakkede dadler i en minihakker. Tilsett sukker, salt og finraspet gulrot. Eggehvitene stivpiskes og røres forsiktig sammen med madelmassen. Røren has i en smurt springform og stekes i ovnen på 175 grader i 20 min til den er pent gyllen. Avkjøles.

Ha eggeplommer, kremfløte, sukker og maisenna i en liten kjele. Varm forsiktig opp til kokepunktet så kremen tykner, visp heile tiden for å unnagå at blandinga setter seg i bunn eller blir klumpete.

Hell blandinga over i en bolle og visp inn kaldt smør i terninger, deretter philadelphiaost til slutt. Sett kremen kjølig.

Fordel den avkjølte kremen over den avkjølte mandelbunnen.  Oppbevar kaken i kjøleskap, den står seg fint i 4-5 dager. Pynt gjerne med skivet kiwi/halve druer eller dryss litt raspa sjokolade over før servering.