Mormors godteri :)

Vi hadde besøk av barnebarn og de ble med på å lage litt sundt godteri til kosestunden. Det falt veldig i smak hos både store og små, og fikk navnet «Mormors godteri» :) Det smaker både til kaffekos inne og som energibar på tur.

Del sjokoladen i biter og legg i en skål som settes i vannbad i en gryte på svak varme. La stå til den er smeltet.

Dadler og fiken grovhakkes før alt has i en minihakker. La den hakke til det blir en sammenhengende masse. Legg så massen på ene halvdelen av et bakepapir, brett over den andre delen og kjevle massen flat til 0,5 cm.

Ta den smeltede sjokoladen og smør halvparten i et jevnt lag utover massen, brett papiret over og snu og gjør det samme på andre siden. Vil du pynte litt kan det drysses kokosmasse eller finhakket mandler over sjokoladen før den stivner.

Settes på brett i kjøleskapet til det stivner. Skjær opp i biter på ca 2x2cm og legg dem i en skål til det er kaffetid. Det kan føles veldig lenge å vente for de små når de først har fått prøvesmake litt på avskjæret…. Legg resten i en tett boks som oppbevares i kjøleskap.

Jeg lager også en variant i silikonform til små hjertekonfekt. Da har jeg først litt flytende sjokolade i hvert hjerte og klemmer så ned en liten bit av massen. Når de er avkjølt kan du lett trykke ut fine små hjertesjokolader. Jeg kjøpte silikonformen på Søstrene Grene.